ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ: ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΑΥΡΑ

Το Πάρκο του Φλοίσβου εκτείνεται στα 80 στρέμματα και παραχωρήθηκε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου το 2009, για να διαμορφωθεί και να αναπλαστεί το 2006. Περιλαμβάνει παιδότοπο, παιδική χαρά, θερινό κινηματογράφο, αναψυκτήριο και εστιατόριο. 3   Σε αυτήν την τεράστια έκταση φυτεύτηκαν 3.100 δενδρύλλια και θάμνοι και στρώθηκε 27.000 τ.μ. χλοοτάπητας.

Στο Πάρκο συναντάς ποικιλία φυτών, κυρίως όμως εκπληκτικούς χώρους με σκιά για το καλοκαίρι ή τις ηλιόλουστες ημέρες του Φθινοπώρου  και την προστασία από τον ήλιο.

Όλο το Πάρκο καλύπτεται από πράσινο ποικίλου ύψους και είδους, αφήνοντας ενδιάμεσα πλακόστρωτους διαδρόμους για ποδήλατο και περίπατο.

Η ανακατασκευή του πάρκου και η διαμόρφωση του χώρου σε μερικά σημεία δείχνει εκλεπτυσμένο γούστο.

5Σε άλλα πάλι σημεία τα πεύκα, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, αφήνονται ελεύθερα, σε γυμνό έδαφος δημιουργώντας υποψία μικρού δάσους.

Τα σκυλιά απαγορεύονται αλλά αν και το πάρκο είναι περιφραγμένο ποιος θα μπορούσε να τα εμποδίσει να κάνουν τη δική τους βόλτα;

Στην είσοδο της Παιδικής Χαράς του Πάρκου του Φλοίσβου, η ταμπέλα τη διαφημίζει ως το μεγαλύτερο και καλύτερο παιδότοπο της Ελλάδας.

Ο χώρος της παιδικής χαράς καλύπτει συνολικά 13 στρέμματα από τα οποία τα 6 στρέμματα είναι οι εγκαταστάσεις της και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.400 παιδιά από 2 έως 12 ετών!

6Ο παιδότοπος είναι πράγματι πλούσιος και φιλοξενεί πλήθος μοντέρνων παιχνιδιών και πρωτότυπων κατασκευών.

Στη μέση του παιδότοπου υπάρχει μία μεγάλη κατασκευή έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων με τσουλήθρες, πατάρια και που επιτρέπει την πρόσβαση μέσω ραμπών και τριγωνικών σκαλών με λαβές, ώστε να διευκολύνονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το πάρκο χωρίζεται σε τρεις περιοχές: μία για νήπια 2- 5 ετών, μία για παιδιά μέχρι 12 ετών, μία για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης.

Το δάπεδο γύρω από τα περισσότερα παιχνίδια είναι από ελαστικό καουτσούκ και αλλού έχει στρωθεί ποταμίσια άμμος, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί και να απορροφούνται οι κραδασμοί.

4Υπάρχει ακόμη Παιδικό Θέατρο, ξύλινο αμφιθέατρο 8Ο θέσεων, και cafe-restaurant.

Το Πάρκο του Φλοίσβου αποτελεί μια αληθινή ανάσα ζωής για χιλιάδες κατοίκους της Αττικής, απόλαυση για τα παιδιά.

Για το Φθινόπωρο, τον χειμώνα, για όλες τις εποχές, στο Πάρκο μπορείς να περπατήσεις, να αθληθείς, να συνοδεύσεις τα παιδιά σου, να πιεις τον καφέ σου ή να φας.

6  Να καθίσεις σε ένα παγκάκι, επάνω στο γρασίδι, κάτω από τα “περίπτερα”, να ζωγραφίσεις ή να γράψεις, να βρεθείς με την αγαπημένη σου.

7Από το Πάρκο δεν λείπουν και οι κατασκευές γνωστών γλυπτών ή καλλιτεχνών που προσθέτουν και μια νότα “κουλτούρας”.

8Στο Πάρκο υπάρχει και το πανέμορφο θερινό σινεμά “Cine Φλοίσβος”.

Το πάρκινγκ βρίσκεται κοντά στο θερινό σινεμά, ενώ υπάρχουν και χώροι στάθμευσης κοντά στη μαρίνα.

Comments are closed.